Verduurzaming

Nederland verduurzaamt maar mondjesmaat, ondanks de concrete eisen van de overheid naar aanleiding van het klimaatakkoord van Parijs. De energietransitie is lastig en complex (techniek, subsidies, leningen, besluitvorming etc.), waardoor VvE’s vaak niet weten waar te beginnen. Om VvE’s écht te kunnen bijstaan in de energietransitie hebben VvE Company en bouAd adviesgroep besloten de gezamenlijke expertise te bundelen in VvE 2050.

VvE’s met ambitie op het gebied van verduurzaming laten vaak een energieprestatieadvies opstellen om zodoende een vertrekpunt te hebben. Omdat deze adviezen doorgaans uitsluitend de technische mogelijkheden en de investeringskosten beschrijven eindigen deze plannen vaak weer in de kast. De maatregelen zijn duur, de VvE heeft onvoldoende financiële reserves en leden krijgen geen antwoord op de drie vragen die er toe doen:

• Wat zijn de mogelijkheden ?
  • Wat gaat het mij kosten ?
  • Wat gaat het mij opleveren ?

VvE 2050 geeft u wél antwoord op deze vragen, in een Transitie-, Onderhouds- en Planningsrapport die voor u op maat gemaakt wordt. Dat doen wij door alle facetten die van belang zijn mee te nemen in het onderzoek en rapportage. De bestaande onderhoudsbehoefte wordt gecombineerd met de verduurzamingsmaatregelen, rekening houdend met lening- en subsidiemogelijkheden én de energiebesparing die dat oplevert. Vervolgens wordt per pakket berekend welke invloed deze heeft op de portemonnee van de leden. Dat doen we voor drie maatregelpakketten én het MJOP, zodat u en uw leden écht iets te kiezen hebben.

Het TOP rapport levert u concreet het volgende op:

• Nagelnieuw MJOP;
  • Energie maatwerkadvies met daarin drie verduurzamingspakketten;
  • Een eigen spaarplan voor elke variant, inclusief lening- en subsidiemogelijkheden;
  • Doorrekening invloed van alle facetten op de portemonnee van de leden;
  • Een maatwerkadvies voor elke ambitie, die wordt gepresenteerd in de ALV door één van onze adviseurs.

Het unieke TOP rapport wordt voor 75% gesubsidieerd door de RVO, met een maximum van € 5.400,- VvE 2050 verzorgt de aanvraag geheel voor u.

VvE 2050 levert niet alleen een TOP rapport, maar ontzorgt de VvE ook volledig bij de daadwerkelijke uitvoering van maatregelen, door het aanbieden van transitiebegeleiding. Nadat de VvE een keuze heeft gemaakt voor een pakket aan maatregelen begint de energietransitie natuurlijk pas echt voor uw VvE. Ongeacht welk traject u kiest, VvE 2050 kan de VvE volledig begeleiden in alle stappen van deze transitie.

Wij verzorgen niet alleen het technisch aspect van onder andere werkbeschrijvingen, offertes en leveranciersselectie, maar loodsen u ook door de administratieve jungle van vergunningen, lening en subsidies.

Bent u op zoek naar meer informatie of wilt u een offerte voor een TOP rapport, neem dan contact op met één van onze adviseurs, via management@vvecompany.nl.